Nyt oliefyr?

Jesper Stensen er tilknyttet m3 Arkitekter. De seneste tolv år har han desuden arbejdet med at rådgive boligejere på en række områder, herunder nybyggeri, for Bolius’ arkitektrådgivning. Som beskikket bygningssagkyndig og energikonsulent har Jesper Stensen været en flittig benyttet ekspert og rådgiver, og hans beregninger kan nok få nogle husejere til at foretage visse overvejelser.

Således viser tallene, at nyt kondenserende oliefyr vil betyde en varmeudgift på 16.075 kroner. Et nyere godt oliefyr vil betyde varmeregning på 17.325, mens et gammelt oliefyr vil få varmeregningen op på 23.988 kroner.

I forhold hertil koster det 9.900 kroner at varme boligen op med fjernvarme.

Også hvis man fyrer med naturgas, er det klogt lige at se på kedlens alder og virkningsgrad. En ny naturgas A-mærket kedel med virkningsgrad på 100 procent giver en varmeudgift på 13.500 kroner, mens en ældre naturgas E-mærket kedel med virkningsgrad på 82 procent forhøjer varmeudgiften til 16.463 kroner.

Den billigste form for opvarmning er ikke overraskende udelukkende at varme sit hus op med fastbrændsel, det vil sige brænde, man selv finder. Her kan udgiften holdes på 5.612 kroner, men som Jesper Stensen nævner, kommer der øvrige udgifter til blandt andet benzin, lige som det kræver en del arbejdskraft. Fyrer man med træbrikker, er prisen 9.813, mens prisen er noget højere ved brug af træ i tårne, nemlig 14.594.

Et almindeligt træpilleanlæg vil give en varmepris på 9.429 kroner, mens et godt træpilleanlæg kan få prisen ned på 8.839 kroner.