Hvad koster opvarmning af et parcelhus?

Hvad koster opvarmning af et parcelhus?

Hvor meget kan vi spare, hvis vi for eksempel udskifter vort oliefyr, eller hvis vi satser på jordvarme? Der er meget, der spiller ind, og derfor kan det være svært at sammenligne. Hvor gammelt er huset, hvor godt er det isoleret, og hvor stort er familiens varmebehov?

Alligevel kan man med en række forbehold godt lave en form for sammenligning, mener energikonsulent Jesper Stensen fra m3 Arkitekter:

“Ja, man kan sammenligne forbrug ud fra nogle givne forudsætninger, selv om der jo altid er en række faste udgifter, som det er svært at tage højde for. Således er der ved fjernvarme en fast afgift, målerleje mv., men der er jo også udgifter til selv at hente brænde i skoven. Her er der udgifter til benzin til bilen, og motorsaven skal jo også have brændstof.

Gasfyr og varmepumper kræver service mv., og ved pillefyr og oliefyr kræves skorstensfejning. På den måde kan man sige, at der er udgifter ved brug af alle former for brændsler, og derfor kan man i en sammenligning vælge at se bort fra dem og så sammenligne prisen på forbruget”.